На Донбас заїхали кадрові розвідники ЗС РФ для підготовки диверсантів – Міноборони

Новини

На окупований Донбас із Росії заїхали кадрові офіцери-розвідники Збройних сил РФ для підготовки нових розвідувально-диверсійних груп через зростання втрат серед рядового складу розвідників у лавах бойовиків.

Про це повідомив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк у середу, 15 серпня, на брифінгу в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ збільшило кількість кадрових російських офіцерів-розвідників, які залучаються для підготовки розвідувально-диверсійних груп у з’єднаннях і частинах 1-го та 2-го армійських корпусів Збройних сил РФ. Зазначене пов’язано зі зниженням ефективності розвідувальних підрозділів тактичної ланки противника та значним зростанням кількості безповоротних бойових втрат серед рядового складу розвідників», – сказав Гуцуляк.

Він зазначив, що близько 20 російських офіцерів-розвідників, які прибули на територію окупованого Донбасу, розпочали ретельне вивчення обстановки та проводять рекогностування місцевості у різних районах передових позицій російських окупаційних військ.

Крім того, додав Гуцуляк, інженерно-саперні підрозділи бойовиків на вимогу російської розвідки збільшили кількість основних і запасних проходів на ділянках мінно-вибухових загороджень для диверсійно-розвідувальних груп.

Як повідомлялось, 14 серпня на Донбасі в зоні проведення операції Об’єднаних сил (ООС) в ході бойових дій загинув український військовослужбовець, ще троє бійців були поранені. За даними військової розвідки, троє окупантів були знищені, сім отримали поранення.