Порошенко готовий помилувати 11 засуджених росіян в обмін на українських політв’язнів – Геращенко

Новини
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко Фото: Ельдар Сарахман, УП

Український президент Петро Порошенко готовий помилувати 11 росіян, засуджених за тяжкі злочини в Україні, щоб звільнити політв’язнів Кремля.

Про це повідомила в Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Вже 11 громадян РФ, засуджених в Україні за важкі злочини проти нашого суверенітету, звернулися до свого президента Путіна з проханням повернути їх назад, до РФ, в обмін на українських політв‘язнів», – написала Геращенко.

Вона вказала, що ці росіяни засуджені за дуже важким статтями Кримінального кодексу, в тому числі і за тероризм.

«Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв‘язнів», – зазначила Геращенко.

Вона також повідомила, що українська сторона направить представникам Росії в ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів – громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання до Путіна про обмін на українських політв’язнів

«Нагадую, поки що немає відповіді з боку РФ на ініціативу передати їм 36 диверсантів, шпигунів, терористів, злодіїв. Немає відповіді і на ініціативу зустрічі омбудвумен в Мінську 21-22 серпня», -вказала Геращенко.

Нагадаємо 2 липня Ірина Геращенко назвала імена і прізвища 23 засуджених або заарештованих в Україні громадян РФ, а також військовослужбовців з Криму, які отримали російські паспорти, яких Київ готовий передати Москві для звільнення українських політв’язнів в Росії і в окупованих Донбасі і Криму.

14 серпня Ірина Геращенко повідомила, що Київ готовий обміняти 36 засуджених громадян РФ, засуджених в Україні за злочини проти територіальної цілісності, на українських політв’язнів, утримуваних в Росії і на території окупованих Криму і Донбасу.