У Туреччині «депутата» Держдуми РФ від Криму не пустили на з’їзд правлячої партії – Чубаров

Новини
Руслан Бальбек Фото: РИА Новости

У Туреччині так званого «депутата» Держдуми РФ, коллаборанта Руслана Бальбека, обраного на незаконних «виборах» в окупованому Криму, не пустили на з’їзд VI з’їзд правлячої Партії справедливості і розвитку (Adalet ve Kalkınma Partisi, AKP), засновником якої є турецький президент Реджеп Ердоган.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, який в суботу, 18 серпня, в Анкарі взяв участь у з’їзді в складі української делегації, передає Центр журналістських розслідуваний.

«Делегацію Росії для участі в якості гостей на з’їзді очолив голова Державної Думи В’ячеслав Володін. При цьому, в складі російської делегації по прильоту в Анкару виявився кримський колаборант «депутат ГД» Руслан Бальбек. Оскільки турецька сторона не давала попередньої згоди на включення до складу делегації РФ, запрошеної на з’їзд, кримського коллаборанта Руслана Бальбека, небажаний «гість» не був допущений на з’їзд. Замість урочистого залу, де проходив з’їзд AKP, прислужника російських окупантів Руслана Бальбека перепровадили в посольство РФ, де він зможе дочекатися часу відльоту делегації Держдуми в Москву», – написав Чубаров.

Він додав, що президент Петро Порошенко в якості власного представника для участі в роботі VI з’їзду AKP направив Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу, народного депутата Мустафу Джемілєва.

«Відомо, що в Анкарі Мустафа Джемілєв також вручив Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану особисте послання Президента України Петра Порошенка», – зазначив глава Меджлісу.

У листопаді 2016 року Євросоюз і США ввели санкції проти «депутатів» Держдуми РФ, «обраних» в окупованому Росією Криму 18 вересня 2016 року. Зокрема, в санкційні списки були додані «обрані» від Криму Руслан Бальбек, Костянтин Бахарєв, Андрій Козенко, Світлана Савченко і Павло Шпер, а також Дмитро Бєлік, який був «обраний» в Севастополі. Ще два «депутата» Держдуми від Криму – колишній «прокурор Республіки Крим» Наталія Поклонська і колишній кримський «віце-прем’єр» Михайло Шеремет були включені в санкційні списки ЄС і США ще до свого «обрання».