У Трампа всерйоз розглядають вступ України в НАТО – Болтон

Новини

Питання вступу України в НАТО активно розглядається в Адміністрації президента США Дональда Трампа.

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон на прес-конференції в Києві після переговорів з українським керівництвом, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Європейську правду».

«Адміністрація Джорджа Буша в 2008 році запропонувала, щоб для України та інших країн була прискорена програма прийняття в члени НАТО. Але з цим європейські колеги, на жаль, не погодилися. Але я думаю, що зараз наша адміністрація активно розглядає це питання, виходячи з інтересів України, кілька кроків було зроблено, але багато що залежить від України: як вона виконає умови – і політичні, і військові. Прогрес є», – сказав він.

24 серпня в Києві пройшла зустріч прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона.

Під час зустрічі сторони торкнулися тем посилення санкцій тиску на країну-агресора і протидії реалізації енергопроекту побудови газопроводу «Північний потік-2», а також як двосторонніх, так і міжнародних відносин, перш за все в контексті співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.