ВМСУ проводять навчання «Шторм – 2018» з оборони Чорноморського узбережжя

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

Командування Військово-Морських Сил ЗС України разом з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами проводить спільне командно-штабне навчання «Шторм – 2018», під час якого відпрацьовуються дії з оборони Чорноморського узбережжя по відбиттю збройної агресії з морського напрямку.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру Командування ВМСУ

До навчання під керівництвом Генерального штабу ЗС України окрім ВМСУ залучено підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спеціальних операцій ЗС України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України та Державної служби спеціального транспорту МО України.

Захід відпрацьовується у два етапи – управління військами (силами) в ході ведення протиповітряної оборони і стабілізаційних дій та в ході оборони Чорноморського узбережжя.

«Навчання щодо управління визначеним комплектом військ під час відбиття збройної агресії з морського напрямку проводиться з метою удосконалення практичних навичок командного складу в ході прийняття рішення під час відпрацювання завдань за вказаною тематикою. Важливим елементом є удосконалення роботи командного пункту управління та взаємосумісності з іншими органами управління», – наголосив командувач ВМСУ Ігор Воронченко.

Командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко Фото: Facebook ВМС ЗС України

За його словами, в ході навчань «Шторм – 2018» підрозділи здійснюють ведення стабілізаційних дій, відбиття повітряного нападу противника, перегрупування військ, підготовку районів до виконання завдань та здійснення протипідводно-диверсійної оборони та боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника.

Наразі проведено перебазування підрозділів морської авіації на польовий аеродром та поповнення усіх видів боєприпасів підрозділами забезпечення.

Ігор Воронченко також зазначив, що найближчим часом планується збільшення корабельного угрупування, морської піхоти та артилерії ВМСУ на Азовському напрямку для надійного захисту всіх рубежів і мирної виробничої діяльності в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялось, 21-22 серпня ракетні артилерійські підрозділи ВМСУ провели тактичні навчання з практичним застосуванням реактивних систем залпового вогню «Ураган» по знищенню морських цілей.