У Криму ФСБ проводить обшук в будинку української активістки Ольги Павленко

Новини
Ольга Павленко Фото: Михаил Батрак

В окупованому Криму в Сімферополі в середу, 29 серпня, ФСБ проводить обшук в будинку активістки Українського культурного центру Ольги Павленко.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Центр журналістських розслідувань.

«Обшук почався о 6:46 ранку в Сімферополі за місцем проживання активістки … Обшук досі не закінчився. Проводять його співробітники ФСБ РФ за рішенням «Київського районного суду» Сімферополя. У будинку разом з Ольгою знаходиться її чоловік», – йдеться в повідомленні.

За інформацією громадського об’єднання «Кримська солідарність», на місці обшуку присутній адвокат.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року так звана «прокуратура Республіки Крим» викликала для перевірки активістів Українського культурного центру, а також прийшла з перевіркою в бібліотеку Сімферополя, де активісти проводили свої заходи.

У квітні 2018 року активістів Українського культурного центру Олену Попову і Ольгу Павленко викликав «на бесіду» старший помічник «прокурора Сімферополя» Олексій Пучков. Його цікавила робота Центру і випуск газети «Кримський терен». Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Нагадаємо, 7 травня 2015 року в окупованому Криму в Сімферополі відбулася презентація Українського культурного центру, головне завдання якого – збереження і розвиток української культури в Криму. Одним з організаторів Центру став Леонід Кузьмін.

27 серпня 2017 року в Криму Український культурний центр презентував перший експериментальний випуск видання «Кримський Терен» українською та російською мовами.

24 серпня 2017 року День Незалежності України в Сімферополі на залізничному вокзалі російська поліція затримала активісток Українського культурного центру Галину Балабан і Олену Попову нібито за «заняття незаконною діяльністю». Їх відвезли в райвідділ і відпустили через три години.

30 серпня 2017 року керівник Українського культурного центру в окупованому Криму Леонід Кузьмін через погрози, які надійшли йому, був змушений терміново виїхати з півострова на материкову Україну.