У зоні ООС загинув український боєць, троє поранені – Міноборони

Новини

На Донбасі за минулу добу та з початку поточної в зоні проведення операції Об’єднаних сил (ООС) загинув військовослужбовець Збройних Сили України та отримали поранення троє українських бійців.

Про це повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник у неділю, 2 вересня, на брифінгу в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«Минулої доби, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав травми, несумісні з життям, один український військовослужбовець. Під час цього ж інциденту ще один військовий зазнав поранення. Стан здоров’я пораненого бійця характеризується як задовільний, його було доставлено до військового госпіталю. Окрім того один військовослужбовець Збройних Сил України дістав поранення внаслідок ворожого обстрілу. Стан його здоров’я також задовільний, наразі він отримує усю необхідну медичну допомогу», – сказав Мотузяник.

Крім того, додав він, від початку поточної доби ще один український військовослужбовець дістав поранення. Його невідкладно доправили до медичного закладу та надали допомогу.

Мотузяник також зазначив, що протягом 1 вересня російсько-окупаційні війська здійснили 11 прицільних обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, використовуючи переважно стрілецьку зброю, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети.

За його словами, 2 вересня в зоні ООС було зафіксовано 3 прицільні обстріли українських позицій.

Як повідомлялось, 22 серпня на останній зустрічі в Мінську Трьохстороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про чергове всеосяжне припинення вогню сторонами конфлікту з 00:01 середи, 29 серпня, приурочене до початку навчального року. «Шкільне перемир’я» стало 16-м з початку війни на сході України. Всі перемир’я, оголошені раніше, систематично порушувалися бойовиками.