ФСБ звинуватила рибалок затриманого українського судна «ЯОД-2105» нібито в «незаконному видобутку морських ресурсів»

Новини

Російські прикордонники ФСБ затримали біля берегів окупованого Криму українське судно «ЯОД-2105» (порт приписки Вилкове, катер базується на причалі №33 смт. Вилкове Кілійського району Одеської області) нібито «за незаконний видобуток морських ресурсів».

Про це повідомляє прес-служба «прикордонного управління ФСБ РФ по Криму», передає Центр журналістських розслідувань.

У ФСБ зазначили, що судно затримали 27 серпня, а на борту знаходилися четверо громадян України – жителі Одеської області.

«В ході опитування капітан і члени екіпажу визнали, що займалися пошуками і розробкою місць видобутку водних біологічних ресурсів», – додали у відомстві, зазначивши, що «були виявлені знаряддя лову камбали-калкан – пристосування для подальшого транспортування улову».

Напередодні Головне управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим і Севастополі повідомило, що російська ФСБ затримала українське риболовецьке судно «ЯОД-2105» з чотирма членами команди. За інформацією відомства, четверо рибалок до сьогоднішнього дня містяться на прикордонній заставі Севастополя.

Слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відкрито кримінальні провадження за фактами захоплення українського маломірного рибопромислового судна та незаконного затримання чотирьох громадян України.