«Суд» окупантів заарештував кримськотатарського активіста за пост в Facebook

Новини

«Київський районний суд» окупованого Сімферополя заарештував на 12 діб кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, у якого вранці російські силовики провели обшук.

Мустафаєва звинуватили в порушенні статті 20.3 КоАП Росії «Пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій», передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на об’єднання «Кримська солідарність.

За версією слідства, Мустафаєв в серпні 2014 опублікував на своїй сторінці в Facebook пост з символікою організації «Хізб ут-Тахрір», яку визнали незаконною в Росії і окупованому нею Криму, пише видання Крим.Реаліі.

За словами захисту арештованого активіста, експертизу публікації Мустафаєва проводив «фахівець з неналежною кваліфікацією» – історик за освітою. У зв’язку з цим юрист Назім Шейхмамбетов заявив клопотання про залучення до аналізу запису кваліфікованих релігієзнавців: російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва та його заступника Айдера Ісмаїлова. В задоволенні клопотання було відмовлено.

Раніше стало відомо, що в мікрорайоні Кам’янка під Сімферополем проходить обшук в будинку кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва. Пізніше повідомлялося, що обшук проходить в будинку Зареми Куламетовой. Її дочка Ріана Куламетова в коментарі Крим.Реаліі повідомила, що російські силовики відвезли мати в невідомому напрямку. Також «слідчі заходи» проходять в будинку Абдуллаха Якубова в Старому Криму.

Після обшуків російські силовики відвезли сім’ю кримськотатарських активістів в «РОВД»: їх доставили до «суду».