В Україні почалися перші військові навчання спільно з Румунією Riverine-2018

Новини

В Ізмаїлі Одеської області 4 вересня розпочалися українсько-румунські військові навчання Riverine-2018, що проводяться вперше.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони, передає Центр журналістських розслідувань.

За даними відомства, метою міжнародних навчань є відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп для підвищення безпеки на річці Дунай.

Зазначається, що в церемонії відкриття взяли участь командування Військово-морських сил та Державної прикордонної служби України, а також Морських сил та Берегової охорони Румунії, крім того, були присутні представники органів державної влади.

 

«Ці маневри дозволять нам підтримувати стабільність у регіоні, якісно тренувати сили та запроваджувати стандарти взаємодії між військовими моряками», — заявив заступник начальника управління бойової підготовки командування ВМС України капітан 1 рангу Андрій Куриленко.

За інформацією Міноборони, українські та румунські військові моряки та прикордонники впродовж 3 днів відпрацьовуватимуть тактичні елементи за стандартами НАТО у складі багатонаціональних катерних тактичних груп. Вони відпрацюють тактичне маневрування і проведення доглядових операцій.

Навчання проходитимуть на ділянці річки Дунай від міста Ізмаїл в Україні до міста Бреїла в Румунії та триватиме до 6 вересня.

Як повідомлялося, у понеділок в Україні стартували найбільші в її історії багатонаціональні військові навчання Rapid Trident – 2018 за участю підрозділів армій НАТО.