У Криму після адмінарешту вийшов на свободу активіст Марлен Мустафаєв

Новини
Марлен Мустафаєв після виходу з ІТТ Сімферополя 16 вересня 2018 р Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму вийшов на свободу кримськотатарський активіст Марлен Мустафаєв, який відбував 12 діб адміністративного арешту в ІТТ Сімферополя.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні, 16 вересня 2018 року, був звільнений Марлен Мустафаєв, який відбував адміністративний арешт в ІТТ. Зустріти його прийшли небайдужі співвітчизники, які після дружніх вітань, супроводили Марлена до його дому», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 4 вересня в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя окупанти провели обшук в будинку кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, після чого його відвезли у відділення поліції в Сімферополі.

Мустафаєва звинуватили в порушенні ст.20.3 КоАП РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності з використанням мережі Інтернет) за пости в соціальній мережі. «Київський райсуд» Сімферополя виніс рішення про адміністративний арешт Мустафаєва на 12 діб до 16 вересня.

11 вересня «Верховний суд Крыму» не задовольнив апеляційну скаргу захисту Марлена Мустафаєва і залишив в силі рішення «Київського районного суду» Сімферополя про його адміністративний арешт.

Нагадаємо, 21 лютого 2017 року у будинку Мустафаєва вже проводили обшук у справі про демонстрацію «екстремістської символіки». Силовики вилучили у Мустафаєва комп’ютерну техніку і кілька книг. Мустафаєва прийшли підтримати десятки чоловік, які знімали те, що відбувається на відео і транслювали дії силовиків в соціальних мережах. Десять з них були затримані. Пізніше Мустафаєва заарештували на 11 діб, його соратників – на п’ять за звинуваченням в «пропаганді або публічному демонструванні атрибутики або символіки екстремістських організацій» (ч.1 ст.20.3 КоАП РФ). Активіст вийшов на свободу 4 березня 2017 року.