У Криму окупанти судили лікаря за зберігання «забороненої літератури»

Новини

У «Феодосійському міському суді» у четвер, 20 вересня, відбулося засідання у «справі» лікаря місцевої лікарні Смаїла Теміндарова за зберігання релігійної «забороненої літератури».

Як повідомляє «Кримська солідарність», Теміндарова звинуватили в тому, що в ході перевірки міської поліклініки, де той працює, була виявлена ​​молитовня кімната, де нібито зберігалися книги «екстремістського характеру», передає Центр журналістських розслідувань.

Сам лікар не погодився з обвинуваченням і заявив, що «не має намірів в поширення або зберіганні забороненої літератури».

«Література, на яку вказує прокурор, є виданої ДУМК до 2014 року за підписом заступника муфтія Криму Айдера Ісмаїлова», – зазначають активісти.

В ході засідання були допитані співробітники відділення, які пояснили, що кімната для молитов була організована близько 15-ти років тому, і ніякої бібліотеки там не було, а на поличці з книгами була різна література, в тому числі і звичайна художня.

Як зазначає на своїй сторінці в Facebook активіст Михайло Батрак, Смаил Теміндаров – хірург-уролог вищої категорії, заслужений лікар України, завідувач відділенням урології в феодосійської міської лікарні.

«Не дивлячись на всю абсурдність звинувачення, «суд» в особі «судді» Олени Гуровий визнав Смаїла Теміндарова винним в зберіганні екстремістської літератури і присудив йому штраф в розмірі двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, суд також розпорядився вилучити у нього «екстремістську» літературу», – повідомив Батрак .