Трамп підписав бюджет Пентагону, який передбачає $250 млн на оборону України

Новини
Президент США Дональд Трамп Фото: AP

Американський президент Дональд Трамп підписав раніше затверджений Конгресом США бюджет Пентагону на 2019 рік, який передбачає виділення 250 млн. дол. на посилення безпеки України.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook посольство України в США,передає Центр журналістських розслідувань.

«Президент США Дональд Трамп підписав раніше ухвалений Конгресом «Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік», яким виділяється 250 млн. дол. для підтримки України», – йдеться у повідомленні.

В посольстві зазначили, що таким чином, обсяги допомоги Україні на безпековому та оборонному напрямах по лінії Пентагону збільшено на 50 млн. дол. порівняно з бюджетом 2018 року.

«Високо цінуємо зростаючу підтримку України нашим ключовим стратегічним партнером – Сполученими Штатами Америки, спрямовану на зміцнення обороноздатності нашої Держави у протидії російській агресії», – заявили в диппредставництві України.

Згідно із документом, 250 млн. дол. виділяються Україні, у тому числі, на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь та логістичної підтримки, заміни раніше наданих озброєнь чи військових товарів. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил України.

Як повідомлялось, 27 вересня Палата представників Конгресу США слідом за Сенатом затвердила проект бюджету Пентагону на 2019 рік, який передбачає збільшення допомоги Україні на посилення безпеки до 250 млн. дол.