Екс-голову Соцпартії України заарештовано у Москві – ЗМІ

Новини
Микола Рудьковський з бруківкою біля посольства РФ Фото Радіо Свобода Україна

У Москві заарештовано колишнього голову Соціалістичної партії України, екс-міністра транспорта Миколу Рудьковського за напад на посольство РФ в Києві у червні 2014 року.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення сайту агенції міських новин «Москва».

«У п’ятницю, 28 вересня, співробітники поліції в Басманному районі Москви затримали 50-річного громадянина України М.Рудьковського, який знаходився у федеральному розшуку за скоєння злочину, передбаченого ст. КК РФ «Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом». Стосовно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді арешту», – наводить агенція слова власного джерела у правоохоронних органах.

Наразі офіційні повідомлення про затримання та арешт Рудьковського відсутні.

Останній відкритий запис на сторінці Миколи Рудьковського у соцмережі Facebook датований 8 травня 2018 року. В ньому Рудьковський спростовує повідомлення про його арешт у місті Дубаї. 

У червні 2014 року з’явилося відео, у якому Микола Рудьковський під тиском мітингуючих кинув фрагмент бруківки у напрямку посольства РФ у Києві. Після цього учасники протесту облили Рудьковського зеленкою.

В Росії через цей інцидент було відкрито кримінальну справу, а у травні 2016 року Басманний суд м. Москви заочно заарештував Миколу Рудьковського.

У серпні 2015 року Міністерство закордонних справ України анулювало дипломатичний закордонний паспорт Миколи Рудьковського та ще 88 українських політиків.

Микола Рудьковський у 2006-2007 роках очолював міністерство транспорту України у складі уряду Віктора Януковича.

З 2013 по 2015 рік Рудьковський був головою Соціалістичної партії України.

У 2012-2014 роках Рудьковський був народним депутатом від Партії регіонів.