На Арабатській Стрілці знімають новий український фільм «Додому» режисера Нарімана Алієва

Новини
Арабатська стрілка Фото: investigator.org.ua

На Херсонщині у Генічеському районі на Арабатській Стрілці неподалік адмінмежі з окупованим Кримом розпочалися зйомки українського повнометражного художнього фільму «Додому» режисера Нарімана Алієва про долю кримськотатарської родини і непросту любов до Батьківщини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію офційного сайту Щасливцевської сільської ради.

Як зазначається, зйомки проводить компанія «ЕТ ПОІНТ» разом з компанією «ЛАЙМЛАЙТ» за участю відомої сценаристки Марисі Нікітюк. Триватимуть вони на Арабатській Стрілці до 7 жовтня.

«Сюжет кінокартини розпочинається у Києві і розгортається навколо молодого кримського татарина Аліма, який втратив старшого брата. Хворий серцем батько вирішує поховати старшого сина на Батьківщині – у Криму. Поїхавши разом з батьком, Алім починає вивчати традиції власного народу, до яких раніше був байдужим. Згодом головний герой ховає і рідного брата, і рідного батька», – йдеться у повідомленні.

Фільм знімається за маршрутом Київ – Стрілкове і відзняті місця потім можна буде побачити на екранах кінотеатрів України. Оскільки знімати у окупованому Росією Криму не має можливості, то «кримські» кадри знімуться на території Арабатської Стрілки. Зокрема, зйомки проходитимуть на Сиваші та у селищі Приозерному Щасливцевської сільської ради та у сусідньому селі Стрілкове.

Фото: arabat-rada.gov.ua

На сторінці фільму «Додому» в Facebook повідомляється, що його зйомки були розпочаті 15 вересня.

В грудні 2017 року Державне агентство України з питань кіно (держкіно) повідомляло, що проект нового фільму Нарімана Алієва «Додому» відібрали до участі у міжнародній платформі для фахівців в галузі кіновиробництва MIDPOINT Feature Launch-2018.

Наріман Алієв – молодий кримськотатарський режисер, член кіноакадемії України, автор трилогії «Кримські історії» (короткий метр). Останній фільм трилогії, «Без тебе» (Sensiz), був представлений в рамках Generation 14+ 66-го Берлінського кінофестивалю.