У Криму окупанти оштрафували більш ніж на 1 мільйон рублів водіїв за авто з українськими номерами

Новини

«Управління ГИБДД» в окупованому Криму з початку цього року привернуло до адміністративної відповідальності за їзду на українських держномер кримської серії понад дві тисячі водіїв, які вже заплатили майже 1,3 млн рублів штрафів.

Про це повідомили в управлінні «ГИБДД по Криму», передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання «Кримінформ».

«До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 2203 правопорушника на суму 2,151 млн рублів, з яких стягнуто штрафів на суму 1,276 млн рублів. Відносно дев’яти правопорушників судовими органами було призначено адміністративне покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами», – йдеться в повідомленні.

За даними «ГИБДД», в минулому році до адміністративної відповідальності притягнуто 4 965 таких «порушників», яким виписали штрафи на загальну суму в 5,438 млн руб. У 2017 році з порушників стягнуто 4,089 млн руб штрафів. При цьому десять людей втратили права водіїв.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року уряд Росії виніс постанову, що зобов’язує кримчан перереєструвати свої автомобілі відповідно до російського законодавства. Кримчани подали позов до Верховного суду РФ, в якому оскаржили це рішення. Верховний суд РФ зобов’язав жителів Криму поміняти автомобільні номери.