Фігурантам бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» продовжили арешт

Новини

Північно-кавказький військовий окружний суд у Ростові-на-Дону на 3 місяці продовжив арешт фігурантам бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на об’єднання «Кримська солідарність».

Ремзі Меметову, Зеврі Абсеїтову, Рустему Абільтарову і Енверу Мамутову продовжили  термін утримання під вартою в СІЗО Ростова-на-Дону до 11 січня 2019 року.

Як повідомлялося, 12 травня 2016 року в окупованому Криму в Бахчисараї збройні російські силовики провели обшуки у кримських татар. Після обшуків були затримані четверо жителів Бахчисараю: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Так звана «прокурор Криму» Наталія Поклонська стверджувала, що затримані нібито причетні до організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана терористичною в РФ.

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальні виробництва за фактом затримання російськими силовиками в окупованому Криму чотирьох жителів Бахчисараю.

6 квітня 2018 року «Верховний суд Криму» продовжив арешт Енверу Мамутову, Рустему Абільтарову, Зеврі Абсеітову і Ремзі Меметову до 12 травня.

22 травня фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Ремзі Меметова, Енвера Мамутова, Зеврі Абсеітова і Рустема Абільтарова вивезли зі СІЗО окупованого Сімферополя до Ростов-на-Дону (РФ).