Луценко обіцяє збільшити штат та фінансування прокуратури АРК

Новини

На брифінгу після презентації “Стратегії розвитку прокуратури АРК в умовах тимчасової окупації на 2019-2021 роки” генпрокурор України Юрій Луценко повідомив про необхідність посилення кадрового та фінансового забезпечення прокуратури АР Крим.

Відповідаючи на питання Центру журналістських розслідувань,  генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що суттєве збільшення ресурсів для прокуратури АРК ГПУ планує на наступний рік.

“Питання про необхідність кадрового  збільшення, тобто кількості працівників, збільшення фінансування – у рамках того, що мені дозволяє Верховна Рада. Це і чисельність, яку вона затверджує, і бюджет. Ми цю справу будемо покращувати навіть цього року, але, думаю, наступного року ми вийдемо на нові параметри і в кількості працівників, і за фінансуванням”, – сказав Юрій Луценко.

Генпрокурор додав, що така необхідність викликана складнощами роботи прокуратури АР Крим в умовах окупації.

“Це, можливо, єдина регіональна прокуратура, яка співпрацює і з громадськими організаціями, і, очевидно, що в умовах відірваності від окупованих територій  вона потребує додаткового фінансування”, – сказав Юрій Луценко.

Нагадаємо, що прокуратуру Автономної Республіки Крим у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією території Криму було передислоковано до м. Києва відповідно до наказу в.о. генерального прокурора України від 12 червня 2014 року.

У липні 2018 року відбулося відкриття відділу прокуратури АРК у місті Херсоні.

10 жовтня прокуратура АРК презентувала Стратегію свого розвитку в умовах тимчасової окупації на 2019-2021 роки. Стратегія закріплює особливості роботи прокуратури АР Крим щодо захисту прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави на території окупованого півострова з використанням як національних, так і міжнародних правових механізмів та судових інституцій.