В Азовському морі ФСБ затримала українських рибалок

Новини

Співробітники прикордонної служби ФСБ РФ неподалік населеного пункту Весело-Вознесенка (РФ), затримали двох громадян України, які ловили рибу в Азовському морі.

Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил, передає Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що чоловіки здійснювали вилов риби на маломірному плавзасобі. Вони вийшли з тимчасово окупованого населеного пункту Холодне до Таганрозької затоки.

Російські прикордонники вже повідомили про відсутність дозволу на вилов водних біологічних ресурсів у українців та відкриття проти них справи про адміністративні правопорушення.

В ООС стверджують, що на окупованому Донбасі бойовики змушують людей ризикувати та шукати кращого вилову біля берегів Росії, адже стягують на свою користь з рибалок кошти.

Об’єднані сили закликали українців обов’язково мати при собі документи і виходити в море зі встановлених пунктів базування та не відходити надто далеко від берега.

Нагадаємо, 28 серпня представники «Пограничного управления ФСБ по Республике Крым» в акваторії Чорного моря затримали українське риболовецьке судно «ЯОД-2105» та членів його команди нібито «за незаконний видобуток морських ресурсів».  Четверо рибалок, мешканців Одеської області, до сьогоднішнього дня утримуються на прикордонній заставі Севастополя.

Слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відкрито кримінальні провадження за фактами захоплення українського маломірного рибопромислового судна та незаконного затримання чотирьох громадян України.

Затримані росіянами чоловіки є мешканцями с. Стрілкове, повідомили Центру журналістських розслідувань жителі села. За їхніми словами, двоє затриманих займалися риболовлею на моторному катері, що належить місцевому рибінспектору Сергію Самойленко, що близький до колишнього голови Генічеської РДА Сейтумера Німетуллаєва, який перейшов на бік російських окупантів і переховується у Криму, та голови Стрілківської сільської ради Олександра Пономарьова. В одного з затриманих – Андрія М., 46 років, вдома залишилися дружина та троє дітей, а другого – Руслана К. – чекає мати.