У Керчі в коледжі стався вибух, 10 загиблих

Новини
Фото: kerch.com.ru

В окупованому Криму в Керченській політехнічному коледжі в середу, 17 жовтня, стався вибух. За попередніми даними, 10 осіб загинули і ще 50 осіб отримали поранення. Причиною трагедії став підрив невстановленого вибухового пристрою.

Інформація про вибух надійшла о 12:20 повідомляє «Головне управління МНС РФ про Республіці Крим», передає Центр журналістських розслідувань.

«У політехнічному коледжі стався вибух. В результаті вибуху є постраждалі. Причина вибуху встановлюється. До місця події направлені підрозділи пожежно-рятувальної служби та інші служби екстреного реагування», – йдеться в повідомленні.

Як повідомив виданню «Криминформ» директор Кримського республіканського центру медицини катастроф Сергій Астанкін, за попередніми даними, в результаті вибуху в Керченській політехнічному коледжі загинули 10 осіб, ще 50 отримали поранення.

«Попередні дані 50 осіб постраждало, 10 осіб загинуло. Виїхало 5 бригад… Туди ж направлено 5 бригад швидкої медичної допомоги з найближчих районів – Семисотка, Ленінський район, Багерове, Щолкіно», – сказав Астанкін.

Він також повідомив, що понад 20 постраждалих в результаті вибуху в коледжі доставлені в Керченську лікарню №1 ім. Пирогова. «Постраждалі в даний час госпіталізуються в Керченську міську лікарню №1. Вже доставлено понад 20 постраждалих у важкому стані, а також з травмами середнього та легкого ступеня тяжкості », – сказав він.

Як повідомили агентству «РИА Новости Крым» в Національному антитерористичному комітеті, причиною трагедії в Керчі став підрив невстановленого вибухового пристрою.

«У Керчі стався підрив невстановленого вибухового пристрою. За попередніми даними загинуло десять осіб, близько 50 поранених. За вказівкою керівника Оперативного штабу НАК на місце події прибули сили і засоби підрозділів ФСБ, МВС, Росгвардіі і МНС. Прилегла до коледжу територія оточена, проведена евакуація знаходилися в будівлі громадян», – повідомили в інформаційному центрі Національного антитерористичного комітету.

Фото: kerch.fm

Слідчими органами «Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим» порушено кримінальну справу за фактом вибуху в Керченській політехнічному коледжі за ознаками злочину, передбаченого ст.205 КК РФ (терористичний акт).

«За попередніми даними, сьогодні в їдальні Керченського політехнічного коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами. На даний момент відомо про 13 загиблих і близько 50 поранених, велика частина з них – підлітки. Дані про постраждалих уточнюються. В даний час на місці працюють фахівці-вибухотехніки, після завершення роботи яких слідчі приступлять до огляду місця події безпосередньо в епіцентрі вибуху», – повідомляє прес-служба СК РФ.

За вказівкою голови Слідкому Олександра Бастрикіна, кримінальну справу передано для подальшого розслідування до центрального апарату відомства. Крім того, він направив на місце події криміналістів і слідчих СК РФ, що мають досвід розслідування такого роду злочинів.

Сформовано штаб, до якого увійшли співробітники СК РФ, ФСБ і МВС. Слідчі приступили до допиту свідків і очевидців, вивчається відео з камер спостереження, встановлюються всі обставини події.