В Австралії стартували «Ігри Нескорених» за участю 15 спортсменів з України

Новини
Фото: mil.gov.ua

У Сіднеї (Австралія) стартували «Ігри Нескорених» («Invictus Games») – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів з обмеженими фізичними можливостями, набутими при виконанні службових обов’язків. В них беруть участь 15 спортсменів з України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Міноборони України.

«Серед 18 країн-учасників – національна збірна України, до складу якої входять 15 українських воїнів, чия сила духу сильніша над усе, невдовзі розпочнуть змагання у різних видах спорту серед військовослужбовців, що отримали поранення», – йдеться у повідомленні.

Фото: mil.gov.ua

Як зазначили в Міноборони, з 20 по 27 жовтня українські ветерани та військовослужбовці, які дістали поранення чи захворювання під час або внаслідок виконання службового обов’язку, виборюватимуть перемогу у масштабних міжнародних змаганнях у шести спортивних дисциплінах: 1.легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину); 2.плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині); 3.веслування на тренажері (1-хвилинний спринт та 4-хвилинна витривалість); 4.велоспорт на шосе; 5.стрільба з лука; 6.пауерліфтинг.

Фото: Facebook Invictus Games: Team Ukraine

«Ігри Нескорених» охоплять увесь Сідней – від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор. Олімпійський парк, який був повністю оновлений до Олімпіади 2000 року, об’єднує одразу декілька майданчиків та стане центральним місцем проведення змагань. Живописний сіднейський порт Сідней- Харбор стане відправною точкою регати, а також прийматиме учасників велосипедних перегонів.

Фото: mil.gov.ua

У Іграх беруть участь: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія та США.

«Ігри нескорених» — міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими при виконанні службових обов’язків.

У 2017 році Україна вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» як учасник багатьох військових навчань та миротворчих операцій під егідою ООН. Вони проходили в Торонто (Канада) і тоді 15 українських спортсменів завоювали 14 медалей: 8 золотих, 4 срібних і 2 бронзові.