В Індонезії впав в море Boeing 737, на борту якого було 189 людей

Новини
Фото: Twitter Sutopo Purwo Nugroho

В Індонезії в понеділок, 29 жовтня, впав в море поблизу острова Ява літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Lion Air, розбившись незабаром після зльоту з аеропорту Джакарти. На борту повітряного судна перебувало 189 людей.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на місцевих чиновників, передає Центр журналістських розслідувань.

Пошуково-рятувальне агентство Індонезії підтвердило, що лайнер авіакомпанії Lion Air розбився, пропав з радарів через 13 хвилин після зльоту, і додало, що люди на борту буксира, що виходив в цей момент з порту Джакарти, бачили, як падав літак.

«Ми поки не знаємо, чи є ті, що вижили», – сказав на прес-конференції Мухмад Сяуджі, глава пошуково-рятувального агентства Індонезії, додавши, що сигнал лиха з аварійного радіомаяка лайнера не надходив.

За його словами, в море поблизу місця, де літак – згідно з даними сервісу Flightradar 24, це Boeing 737 MAX 8 – пропав з радарів, на глибині 30-35 метрів знайдені різні предмети, включаючи навушники і рятувальні жилети.

На борту літака було як мінімум 23 урядових чиновника.

Уламки, імовірно літака, що впав, в тому числі пасажирські крісла, були знайдені поблизу нафтопереробного заводу в Яванському морі, повідомив представник енергетичної компанії Pertamina.

Глава індонезійської комісії з безпеки перевезень Соержанто Тахджоно сказав, що не може назвати причину катастрофи до аналізу даних чорних ящиків літака.

Погода в момент катастрофи була ясною, додав він.

Літак, що здійснював рейс в індонезійська місто Панкалпінанг, вилетів з Джакарти близько 6:20 за місцевим часом, показали дані Flightradar 24.

Це перше повідомлення про катастрофу літака покоління Boeing 737 MAX. Перші лайнери цієї моделі були введені в експлуатацію в 2017 році.

Boeing знає про повідомлення про катастрофу літака і «пильно стежить» за ситуацією, повідомив агентству представник компанії.

Консул України перевіряє інформацію, чи були українці на борту індонезійського літака, що впав в море.

«Консул України перевіряє інформацію, чи могли бути українці серед пасаж