ЗС України передані перші сім БТР-4, виготовлені з нової української бронесталі

Новини
Український БТР-4 Фото: ukroboronprom.com.ua

«Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» (ХКБМ), що входить до складу «Укроборонпрому», передало Збройним Силам України перші сім БТР-4, виготовлених з нової вітчизняної броні. Спецсталь пройшла контроль і приймання на всіх етапах виробництва.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію «Укроборонпрому».

За своїми характеристиками ця спецсталь відповідає найвищим світовим стандартам. Корпуси для БТР-4 виготовлені на Лозівському ковальсько-механічному заводі (ЛКЗМ). На сьогодні, у виробництві знаходяться близько 40 таких корпусів.

Для виконання завдань, що стоять перед підприємствами «Укроборонпрому» і ЛКМЗ, в 2018 році було налагоджено виробничу кооперацію з виготовлення бронекомплектів і подальшого їх зварювання на «Заводі ім. Малишева», а також на ХКБМ та «Київському бронетанковому заводі». Фахівці цих підприємств наразі працюють на ЛКМЗ, набуваючи досвіду для розгортання виробництва корпусів на своїх заводах.

Окрім того, ЛКМЗ спільно з ХКБМ і науково-дослідним інститутом конструкційних матеріалів «Прометей» налагодили технологію виготовлення корпусів з спецсталі марки «71».

Як зазначили в «Укроборонпромі», це дає впевненість, що завдання, які стоять перед підприємствами з випуску бронетехніки в 2019 році – будуть виконані.