РФ перетворила окупований Крим на гігантську військову базу – інфографіка

Новини
Оккупация Крыма Март 2014 года

За чотири роки після анексії Крим перетворився на гігантську військову базу РФ, де кількість російських військових зросла майже до 32 тисяч, а також в рази збільшилася кількість військової техніки та озброєння.

Відповідні дані презентувало в ООН Міністерство закордонних справ України, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Укрінформ».

Зазначається, що дані МЗС та результати дослідження волонтерів української групи «Інформнапалм» протягом 2014-2018 років свідчать про значну мілітаризацію росією окупованого Криму.

 

Повідомляється, що за чотири роки півострів перетворився на «непотоплюваний авіаносець», гігантську військову базу.

«Чисельність «зелених чоловічків» зросла майже до 32 тисяч, кількість літаків – до 122-х, військових кораблів – до 71-го, зенітно-ракетних комплексів – до 16-ти, кількість підводних човнів – до семи», – йдеться у повідомленні.

Дослідники також не виключають, що в окупованому Криму, можливо, вже розміщена ядерна зброя.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що Росія розгорнула широку військову активність в окупованому Криму, перетворивши його в плацдарм для військових інтервенцій за кордоном і відновивши можливості для зберігання ядерної зброї.