Затриманому в Криму за «шпигунство» громадянину України продовжили арешт

Новини

Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою затриманого в Сімферополі за підозрою в «шпигунстві» громадянина України Костянтина Давиденко.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Судом задоволено клопотання слідчого про продовження Давиденко терміну арешту до 11 січня», – інформує російський «Інтерфакс» з посиланням на прес-секретаря суду Катерину Краснову.

Засідання суду проходило в закритому режимі, оскільки, за повідомленням Красновой, в матеріалах справи є гриф «секретно».

Давиденко підозрюють в «збиранні та передачі українським спецслужбам відомостей про діяльність в Криму частин Росгвардіі і ФСБ Росії».

За інформацією «Інтерфаксу», захист Давиденко оскаржила рішення про продовження терміну його арешту, але скаргу суд залишив без задоволення.

12 лютого Центр громадських зв’язків ФСБ Росії повідомив про затримання в Сімферополі громадянина України за підозрою нібито в шпигунстві.

Костянтин Давиденко, затриманий в Криму співробітниками ФСБ за шпигунство, є співробітником «Донецького східного брокерського торгового дому» (ПП «ДВБТД»).

Порушено кримінальну справу за статтею 276 Кримінального кодексу Росії про шпигунство.