Путіна попросили направити бійців Росгвардіі в усі школи Криму

Новини
Фото: kerch.fm

«Глава» Криму Сергій Аксенов звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням зробити Росгвардію єдиною структурою для охорони шкіл та інших освітніх установ півострова після стрілянини і вибуху в Керченській політехнічному коледжі.

Про це повідомила журналістам «міністр освіти» Криму Наталія Гончарова, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми просимо, щоб Росгвардія стала єдиним уповноваженим органом своєї структури, яке буде охороняти освітні установи в республіці Крим», – цитує Гончарову російське інформагентство ТАСС.

Раніше Аксенов повідомив, що близько 80% установ Криму з масовим перебуванням дітей, в тому числі шкіл і дитсадків, не відповідають вимогам безпеки. Пізніше він повідомив, що Росгвардія буде протягом місяця охороняти всі установи освіти в Керчі після нападу в політехнічному коледжі.

Як повідомлялось, 17 жовтня в окупованому Криму в Керченській політехнічному коледжі стався вибух та стрілянина. Слідчими органами «Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим» було порушено кримінальну справу за фактом вибуху за ознаками злочину, передбаченого ст.205 КК РФ (терористичний акт).

Як заявили в Слідчому комітеті РФ, вибух і стрілянину в коледжі в Керчі влаштував 18-річний студент навчального закладу Владислав Росляков, який потім застрелився. У зв’язку з цим кримінальну справу, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), було перекваліфіковано на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

На ранок 18 жовтян кількість загиблих в результаті вибуху і стрілянини в Керченському політехнічному коледжі склала 20 людей, шестеро з них неповнолітні. Названі їхні імена, включаючи підозрюваного в організації нападу. Однак пізніше в цей же день під час евакуації на борту літака померла поранена 17-річна студенка і кількість жертв трагедії збільшилась до 21.

Про невідповідності офіційних версій трагедії та замовчування суттєвих деталей – читайте у матеріалі «Розстріл у Керчі: питання без відповідей».