У Керчі самоскид пошкодив теплотрасу, без опалення залишилися 22 тисячі жителів

Новини
Фото: Facebook Сергей Бороздкин

В окупованому Криму в Керчі в ніч на 14 листопада самоскид КАМАЗ компанії, що працює на будівництві Керченського мосту, пошкодив теплотрасу Камиш-Бурунської ТЕЦ, в результаті чого без тепла залишилися 55 багатоквартирних житлових будинків, в яких живе 22 тисячі керчан, а також школи, дитячі садки і виправна колонія.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook «глава адміністрації» Керчі Сергій Бороздін, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні вночі самоскид компанії «СМУ 84» рухався по шосе Феодосії з піднятим кузовом, в результаті чого пошкодив дві труби КБ ТЕЦ діаметром 800 мм, зсунувши їх з проектної позначки. В результаті аварії в Керчі без тепла залишилися 55 багатоквартирних житлових будинків – це 22 тисячі абонентів – мешканці району Марат, а також школи №23, 24, 2 дитячі садки і колонія», – написав Бороздин.

За його словами, до ранку аварійній бригаді вдалося повернути збиту трубу теплотраси в нормальний стан.

«Труба подачі тепла була заповнена окропом. Роботи на ній вночі проводити не було можливим – подача опалення населенню була зупинена. Роботи з усунення аварії будуть вестися максимально швидко. Після чого теплоносій буде заново подаватися населенню», – додав Бороздин.

На сайті «міської адміністрації» Керчі повідомляється, що компанія «СМУ 84», якій належить КАМАЗ, що пошкодив теплотрасу, працює на будівництві підходів до залізничного мосту через Керченську протоку.