В Україні майже половина населення отримує соціальну допомогу – Рева

Новини
Міністр соціальної політики України Андрій Рева Фото: Youtube Радіо Свобода

В Україні близько 44% населення отримує державну соціальну допомогу. Близько 5 млн домогосподарств країни отримують субсидію.

Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає Центр журналістських розслідувань.

«Приблизно 44% людей отримують ті чи інші види державної соціальної допомоги. Але ми повинні розуміти, що, згідно з Конституцією, Україна – держава соціальна», – сказав .

Він також зазначив, що нині 5 мільйонів домогосподарств в Україні отримують субсидії.

«Вже станом на сьогодні близько 5 мільйонів домогосподарств субсидію отримують. Ще мільйон 900 тисяч – ми подивимося, скільки з них прийде, як вони задекларують свої доходи і так далі. Тобто говорити про те, що когось позбавили субсидії, підстав немає. Тому що дехто ще просто не звернувся», – наголосив міністр.

За його словами, чимало тих, хто претендує на субсидію, не витримують перевірки декларацій.

«923 тисячі домогосподарств із 6 мільйонів 900 тисяч декларували відсутність доходів. А коли починаються вибіркові перевірки, з’ясовується, що частина цих людей, звичайно, не всі, купують дорогі автомобілі, купують квартири, купують будинки», – розповів він.

Кабмін України у листопаді 2017 року схвалив запровадження в Україні монетизації субсидій на рівні постачальників послуг від 1 січня 2018 року.

У проекті бюджету на 2019 рік заплановано 55 млрд грн на фінансування програми житлових субсидій.