Україна анонсувала демарш в ООН через приїзд незаконно обраного «депутата» Держдуми РФ від Криму Бальбека

Новини

Постійне представництво України при ООН в Женеві анонсувало демарш перед організаторами форуму ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права через присутність на форумі незаконно обраного «депутата» Держдуми РФ від Криму Руслана Бальбека.

Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, передає Центр журналістських розслідувань.

«Кілька годин тому з’явився пост «депутата» Державної думи РФ, а фактично колабораціоніста окупаційної влади Криму, який намагається видати себе за «голос» і «захисника» кримських татар – Руслана Бальбека про участь у Форумі ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права в Женеві. Руслан Бальбек не представлявся, так само, як і його ніхто не уявляв. Список учасників форуму не оприлюднюється, тому українська сторона не могла знати заздалегідь, хто буде від РФ. ППУ (Постійне представництво України – ред.) При ООН в Женеві вже вранці буде зроблений відповідний демарш перед організаторами форуму», – додала вона.

Крім цього, українська сторона планує підключити посольство України в Швейцарії для з’ясування, на якій підставі Бальбек надавалася в’їзна віза в країну.

Так званий «депутат» Держдуми РФ Руслан Бальбек бере участь у форумі ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права, який проходить в Женеві (Швейцарія) 22-23 листопада.