МінТОТ починає виплату допомоги українським політв’язням

Новини

Розпочато виплату державної допомоги особам, незаконно позбавленим свободи Російською Федерацією у зв’язку з політичною або громадською діяльністю.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, передає Центр журналістських розслідувань.

«За результати першого засідання Комісії щодо виплати допомоги особам незаконно позбавленим особистої свободи*, яке проведено під головуванням Першого заступника Міністра Юсуфа Куркчі, прийнято позитивні рішення. МТОТ в максимально короткі строки були підготовлені усі необхідні документи та передані до Державної Казначейської Служби для проведення необхідних розрахунків. Завдяки злагодженій та оперативні роботі МТОТ вже 4 особи отримали державну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 21 листопада 2018 року відбулося чергове засідання Комісії і прийняті позитивні рішення по 11 кейсів.

Уточнюється, що в зв’язку з тим, що кандидатами на отримання допомоги, разом з необхідними документами було подано заяви з проханням про нерозголошення їх персональних даних, через побоювання можливого переслідування або додаткових репресій з боку окупаційної влади, Комісією було прийнято рішення про проведення закритих засідань і нерозголошення відомостей про конкретних осіб, які отримують допомогу.

«Для оперативного виконання рішення уряду, яке було прийнято в середині жовтня 2018 року МінВОТ протягом декількох тижнів вже оброблено кілька десятків заяв для розгляду Комісією. Заяви продовжують надходити, і Комісія має намір розглянути до кінця року якомога більше сформованих кейсів для розподілу цільових державних коштів на допомогу особам, позбавленим особистої свободи», – додали в міністерстві.

Уточнюється, що співробітники відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи, МінВОТ приймають документи для формування кейсів для розгляду Комісією на наступних засіданнях і надають консультації щодо подання документів за телефоном 044 536 92 47.