В Одесі «тітушки» напали на Гриценко, постраждали його прихильники

Новини
Фото: odessa.online

В Одесі увечері 28 листопада «тітушки» напали на кандидата в президенти і лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та його прихильників під час візиту політика на SHARK Radio. Постраждали три людини. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Інцидент стався перед входом в офісний центр, де знаходиться радіо, повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Гриценко Христина Бондаренко, передає Центр журналістських розслідувань.

«В Одесі невідомі в масках скоїли напад на активістів та партійців «Громадянської позиції». Інцидент стався на вході до будівлі радіо «Шарк», де у лідера партії Анатолій Гриценко мав бути прямий ефір. У трьох постраждалих партійців забиття та підозри на струс мозку. Подібні провокації вже не вперше супроводжують Гриценка в поїздках. Але вперше з постраждалими і настільки зухвало. Відкрито кримінальне провадження. Сподіваємося на оперативне та чесне розслідування», – розповіла Христина Бондаренко.

Сам Анатолій Гриценко після інциденту повідомив в Facebook, що під час нападу постраждали троє партійців.

Фото: odessa.online

«Троє наших партійців постраждали найбільше, струс мозку, розсічені обличчя – це Анатолій Завада і батько й син Полякови, Тимур Іванович і Тимур Тимурович. Зараз їм допомагають лікарі. Тримайтеся, хлопці! Ми з Вами і йдемо на вибори, аби знести цей безбашенний кримінал і забезпечити людям спокій. А поки поліція порушила кримінальне провадження за статтею 296 (хуліганство). Організатора і більшість виконавців нападу вже встановлено. Замовника шукати не треба. Він відомий. Недовго вже залишилося, скоро настане час відповідати перед судом не лише виконавцям!», – написав Гриценко.

Фото: odessa.online

Як повідомив в в Facebook активіст Віталій Устименко, на Гриценко і його соратників напали «тітушки» мера Одеси Геннадія Труханова. «Силами труханівських тітушок і в присутності поліції здійснено напад на Анатолія Гриценка і його помічників, зокрема на Андрія Юсова», – написав він.

Фото: odessa.online

У відділі комунікації поліції в Одеській області повідомили, що учасники конфлікту застосували газові балончики. Протиправні дії припинили поліцейські. Зараз за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Поліцейські опитують свідків і очевидців події, а також вживають заходів щодо встановлення всіх учасників.

Чергові президентські і парламентські вибори пройдуть в Україні в 2019 році.