РФ знову проводить на Чорному морі військові навчання

Новини

Берегові комплекси «Бастіон» та «Бал» Чорноморського флоту РФ 3. грудня відпрацьовують нанесення ракетних ударів по морських цілях.

Про це повідомляє прес-служба російського Чорноморського флоту, передає Центр журналістських розслідувань.

Як повідомляється, навчання проводяться у взаємодії з мобільними береговими комплексами розвідки морської і повітряної обстановки.

«Метою навчань є вдосконалення навичок військовослужбовців у виконанні завдань з виявлення надводних цілей, видачі цілевказівок і підготовці комплексів до нанесення ракетних ударів в різних умовах обстановки», – йдеться в повідомленні.

У Чорноморському флоті РФ підкреслили, що береговий ракетний комплекс «Бастіон» «забезпечує захист узбережжя довжиною понад 600 км», а комплекс «Бал» «здатний вражати цілі на відстані до 120 км».

В середині жовтня повідомлялося, що російські дивізіони мобільних берегових протикорабельних комплексів «Бастіон» та «Бал», а також дивізіон берегового ракетного комплексу «Скеля» в Криму приступили до відпрацювання практичних завдань.

Напередодні підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту Росії під прикриттям армійської авіації Південного військового округу справили висадку на ділянку узбережжя з великих десантних кораблів «Орськ» і «Азов».