За добу в на Донбасі загинув український військовий, троє – поранені

Новини

Минулої доби бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях ОС, 7 разів застосувавши заборонене Мінськими угодами озброєння. 1 український військовий загинув, ще 3 – отримали поранення. Від початку доби окупанти обстріляли позиції ЗСУ на підступах до Тарамчука.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об’єднаних сил станом на 7:00 5 грудня.

«Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окрім того, зафіксовано активність ворожого снайпера», – підкреслили у штабі.

Бойовики обстрілювали позиції ОС в районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Авдіївка, Піски, Славне, Тарамчук, Березове, Новомихайлівка, Красногорівка, Старогнатівка, Водяне та Широкине.

«Вогневого впливу з мінометів 82-го калібру зазнали опорні пункти наших військ поблизу Кримського, Пісків, Новозванівки, Широкиного та Водяного, що на Приазов’ї, а біля Луганського зафіксовано ще й вогонь з мінометів калібру 120 мм.

Захисники Красногорівки були обстріляні протитанковими керованими ракетами, а оборонці Троїцького і Водяного – з озброєння бойових машин піхоти», – наголосили у пресцентрі.

«Від початку доби ворог обстріляв наші позиції на підступах до Тарамчука. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат не допущено», – йдеться у звіті.

За даними розвідки, 4 грудня 2 бойовиків було знищено та ще 5 – поранено.