Глава МЗС України назвав затримання Курбедінова залякуванням всіх захисників політв’язнів

Новини
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін Фото: Reuters

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав затримання в окупованому Криму адвоката Еміля Курбедінова злочином і спробою залякати всіх захисників українських політв’язнів.

Про це він повідомив в соцмережі, зазначивши, що поінформував про те, що трапилося ОБСЄ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Затримання в Криму адвоката і борця за громадянські права Еміля Курбедінова – це само по собі злочин. Це залякування всіх, хто захищає наших політв’язнів і моряків. Спасибі всім, хто не зламався і тримається! Про затримання Еміля повідомив усім своїм колегам під час засідання ОБСЄ », – написав міністр.

Про затримання адвоката Еміля Курбедінова в окупованому Криму 6 грудня повідомив його колега Едем Семедляєв.

Російський адвокат Микола Полозов заявив, що справжньою причиною затримання Курбедінова є не його публікації в соціальних мережах, а те, що він узявся захищати захоплених у Керченській протоці українських моряків.

9 листопада правозахисники заявили, що в анексованому Криму співробітники «Центру з протидії екстремізму» вручають застереження правозахисникам та адвокатам опонентів місцевої «влади» та їхніх сімей. Таке застереження було вручено й Курбедінову.