Окупанти передислокували в Севастополь малий ракетний корабель «Орехово-Зуєво»

Новини

Малий ракетний корабель РФ «Орехово-Зуєво» вперше прибув до місця постійного базування до окупованого Севастополя, завершивши перехід з Новоросійська.

Про це повідомив начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту Олексій Рульов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Раніше корабель успішно виконав всі заходи за планом державних випробувань. Урочистий підйом військово-морського прапора на кораблі і прийом його до складу ВМФ заплановано на грудень», – йдеться в повідомленні, передає Кримінформ.

Малий ракетний корабель «Орехово-Зуєво» – багатоцільовий корабель, оснащений сучасним зразками артилерійського, ракетного, протидиверсійного, зенітного і радіотехнічного озброєння. Кораблі цього проекту (серія «Буян-М») обладнані високоточною ракетною зброєю великої дальності. Його основне призначення – охорона і захист морської економічної зони держави.

Раніше найстаріше рятувальне судно ВМФ Росії «Комуна» повернулося до Севастополя після виконання навчальних завдань в морському полігоні Чорного моря.

Також в Севастополь прибув новий патрульний корабель «Дмитро Рогачов» на чергові випробування.