У Криму «суд» заарештував адвоката Еміля Курбедінова

Новини
Кримський адвокат Еміль Курбедінов Фото: Facebook Крымская солидарность

«Київський районний суд» окупованого Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на об’єднання «Кримська солідарність».

Курбедінова заарештували за статтею 20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій) за за пост в соцмережі Фейсбук 2013 року.

В окупованому Криму 7 грудня пройшов «суд» у справі адвоката Еміля Курбедінова, підозрюваного в «екстремізмі». Його підозрюють в порушенні статті 20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій).

Нагадаємо, про затримання адвоката Еміля Курбедінова в окупованому Криму 6 грудня повідомив його колега Едем Семедляев.

Курбедінова затримали в Криму 6 грудня співробітники російського Центру з протидії екстремізму, його підозрюють в порушенні статті 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій).

Курбедінов заявив, що його переслідують через те, що він захищає командира малого броньованого катера «Нікополь», колишнього курсанта Академії ВМС ім. Нахімова в Севастополі Богдана небилиці, і «з цим пов’язує своє переслідування».

Одним зі свідків у справі Курбедінова проходить співробітник ФСБ Росії Андрій Сушко, який брав участь в затриманні і тортурах татарського активіста Рената Параламова.