Суд поновив Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби

Новини
Роман Насіров Фото: sfs.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва у вівторок, 11 грудня, поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, якого 31 січня 2018 року звільнив Кабмін України.

Про це виданню Українська правда повідомив адвокат Насірова Любомир Дроздовський, передає Центр журналістських розслідувань.

«У судовому засіданні була оголошена вступна і резулятивна частина рішення суду, яким задоволено позов, визнано протиправним і скасовано розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення», – сказав адвокат.

«Поновлено його (Насірова – ред.) на посаді голови Державної фіскальної служби України і стягнуто компенсацію за час вимушеного прогулу. Рішення в частині поновлення підлягає негайному виконанню», – додав Дроздовський.

За його словами, рішення про поновлення Насірова на посаді може бути оскаржене.

Про поновлення Насірова на посаді глави ДФС також повідомив народний депутат Андрій Журжій (фракція «Самопоміч»).

«Окружний адміністративний суд міста Києва скасував розпорядження КМУ про звільнення Насірова Р. М. з посади Голови ДФС України та зобов’язав поновити його і виплатити упущений заробіток. Повне рішення суду поки відсутнє, але представник Насірова Р. М. в суді повідомив, що просить поновити з причини порушення процедури при звільненні. Судячи з поведінки одного з колегії суддів, суд сумнівався в достовірності факту існування в екс-Голови ДФС України громадянства Об’єднаного Королівства», – написав Журжій у коментарі на своїй сторінці у Facebook.

«Дивує поведінка представників КМУ та ДФС України у цій справі. На майже всі запитання суду та представника Насірова Р.М. відповідей вони фактично не надавали, а вказували, що інформацією не володіють, але посилалися, що така інформація міститься в тому чи іншому департаменті їх органу», – додав нардеп.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року детективи НАБУ і прокурори САП затримали голову ДФС України Романа Насірова і повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України. За версією слідства, підозрюваний в період з травня 2015 по березень 2016 прийняв ряд безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних в так званій «газовій схемі Онищенко», на загальну суму 2,019 млрд. грн.

3 березня Кабмін України відсторонив Романа Насирова з посади голови ДФС.

7 березня Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Романа Насірова у вигляді арешту на 60 діб і встановив заставу в розмірі 100 млн грн. 16 березня дружина і тесть Романа Насірова внесли за нього встановлену судом заставу в розмірі 100 млн. грн. і його випустили з Лук’янівського СІЗО з надітим електронним браслетом.

31 січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив відстороненого від своїх обов’язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.