У Сімферополі ФСБ провела обшук в будинку кримськотатарського активіста Османова

Новини
Алі Османов Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму в Сімферополі в п’ятницю, 14 грудня, співробітники ФСБ провели обшук в будинку кримського татарина Алі Османова, який займається збором передач політв’язням, які утримуються в СІЗО. Силовики шукали зброю і вибухівку, нічого не знайшли і після цього пішли.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

У будинку у Алі двоє малолітніх дітей. Дружина чекає третю. Батько Алі після двох інфарктів, мати хвора.

«Зі слів активістів, Алі вже близько 2-х років займається організацією передач в СІЗО політв’язням кримським татарам. Їздив в Ростов на судові процеси», – розповіли в« Кримській солідарності ».

Як повідомив кримський адвокат Едем Семедляев, співробітник ФСБ прийшли з обшуком в будинок Османова близько 7 ранку.

«Пред’явили постанову «Київського районного суду» на проведення обшуку. Шукали за заявою невідомої особи, що в будинку Алі зберігається зброя і вибухові речовини. Нічого не знайшли. Слава Богу, нічого не підкинули. Нічого не вилучили. Після цього попросили здати ДНК. Сподіваюся, у цієї історії продовження не буде», – сказав адвокат.

Сам Османов розповів, що силовики в ході обшуку поводилися чемно.

«Представились – управління ФСБ. Зачитали постанову «суду», в якому було написано, що надійшла інформація, що у мене вдома зберігається заборонена вогнепальназброю і вибухові речовини. Обшук пройшов побіжно, нічого не перевертали. Я все сам відкривав, показував. Взяли аналіз ДНК», – зазначив Османов.

Раніше Алі Османов працював інкасатором разом з актівістомі Марленом Мустафаєвим і Емілем Джемаденовим.