РФ розмістила на кордоні з Україною «Іскандери» і танки

Новини

РФ розгорнула на кордоні з Україною військове угрупування в повній бойовій готовності в кількості понад 80 тисяч осіб, а також ракетні комплекси «Іскандер», передислокувала на територію окупованого Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 і Су-30, які «здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону і майже всієї території України».

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ України, передає Центр журналістських розслідувань.

«Тільки за останні два місяці кількість російських танків на нашому кордоні збільшилася на 300 одиниць», – йдеться в повідомленні.

Генасамблея ООН ухвалила ініційовану Україною резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, України, районів Чорного та Азовського морів».

У документі підкреслюється, що присутність російських військ в Криму суперечить національному суверенітету і територіальній цілісності України та загрожує безпеці інших держав Європи.

Резолюція висловлює стурбованість щодо мілітаризації Криму РФ та її агресією в частинах Чорного моря та в Азовському морі і засуджує застосування сили проти українських суден.

ООН закликає РФ негайно звільнити захоплені нею українські кораблі та членів їх екіпажу.