Екс-командира керченського «Беркуту» в Криму засудили майже до 8 років за хабар

Новини
«Заместитель главы администрации» Керчи Олег Шевченко Фото: gorsovetkerch.ru

«Керченський міський суд» засудив колишнього заступника голови окупаційної адміністрації Керчі Олега Шевченка до 7 років і 10 місяців позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба «прокуратури Криму», Шевченка і керівника одного з міських підприємств визнали винними за частиною 5 статті 290 Кримінального кодексу РФ (отримання хабара за попередньою змовою у великому розмірі), передає Центр журналістських розслідувань.

За даними «прокуратури», Шевченко за 380 тисяч рублів пропонував сприяння в отриманні бюджетного замовлення на монтаж дорожніх знаків. Його затримала ФСБ РФ в будівлі Керченської міськради у грудні 2016 року, в момент отримання «авансу» — третини від обумовленої суми.

Олег Шевченко працював в органах внутрішніх справ України з 1997 року. Під час Революції гідності був командиром керченської роти «Беркуту», брав участь у протистоянні з мітингувальниками в Києві з січня 2014 року. За власними ж свідченнями, брав участь у встановленні незаконних блокпостів «Беркуту» на Кримському перешийку під час активної фази окупації Криму Росією.

Також Шевченко брав участь у формуванні загонів так званої «Народної самооборони Криму» в Керчі. Після окупації Криму працював у підрозділі російського ОМОНУ «Беркут», сформованому з колишніх українських службовців, що зрадили присязі.

У червні 2016 року став заступником голови російської окупаційної адміністрації в Керчі.