Трастові фонди НАТО отримали кошти для допомоги Україні

Новини

Ряд країн Північноатлантичного Альянсу заявив про рішення виділити додаткові кошти для трастових фондів, в рамках яких надається практична допомога Україні.

Про це в штаб-квартирі Альянсу за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів розповіла віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Укрінформ.

«Ми окремо зустрілися з послами тих країн, які є лідерами в трастових фондах. У мене є прекрасні новини, якими ми можемо бути дуже задоволені. Кілька країн оголосили буквально сьогодні про те, що вони додають або в наші програми, або трастові фонди додаткові ресурси», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Так, Норвегія додатково надасть 140 тисяч євро для програми професійного розвитку НАТО, де лідером є Великобританія. Україна, за словами віце-прем’єра, продемонструвала ефективне використання цього інструменту для підготовки службовців в різних міністерствах для роботи над тією ж Річній національній програмі співробітництва з НАТО.

Міністр оборони Чеської Республіки підписав лист про виділення додаткових коштів для трастового фонду з логістики.

Німеччина підтвердила, що зробить додатковий внесок до трастового фонду з медичної реабілітації українських військовослужбовців, де лідером є Болгарія.

«Це означає, що трастовий фонд буде наповнений більше ніж на 100 відсотків, і ми зможемо додатково лікувати наших воїнів, які потребують допомоги, в країнах-партнерах, в країнах-членах Альянсу, і також зосередити подальшу зусилля на розвитку системного медичного лікування та реабілітації всередині країни», – зазначила віце-прем’єр.

НАТО уважно моніторить ситуацію в Чорному морі і збільшує свою військову присутність у регіоні.