ЄС продовжив економічні санкції щодо РФ

Новини

Рада ЄС 21 грудня продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2019 року.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС, повідомляє Європейська правда, передає Центр журналістських розслідувань.

«Це рішення стало наслідком доповіді президента Макрона та канцлерки Меркель на Європейській раді 13-14 грудня щодо стану імплементації Мінських домовленостей, до чого прив’язані санкції. З огляду на те, що прогрес не досягнутий, Європейська рада прийняла політичне рішення продовжити економічні санкції проти Росії» – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення було прийняте за письмовою процедурою одноголосно.

Раніше офіційний Рим неодноразово заявляв про наміри заблокувати продовження санкцій у попередньому обсязі. Проте іншим лідерам ЄС вдалося переконати італійське керівництво змінити думку.

Рішення продовжує обмеження ЄС на ведення бізнесу з російськими банківським, фінансовим та енергетичним секторами. Дія поточних обмежувальних заходів ЄС закінчувалася наприкінці січня.

14 грудня лідери країн-членів Європейського Союзу домовилися ще на півроку продовжити дію економічних санкцій проти Росії через відсутність прогресу в реалізації Мінських угод.

Нагадаємо, 5 липня 2018 року Рада ЄС продовжила на шість місяців – до 31 січня 2019 року – економічні санкції проти Росії за її дії, що дестабілізують ситуацію в Україні.

12 грудня Європейський парламент закликав країни-члени та керівні органи ЄС закрити європейські порти для російських суден, що йдуть з Азовського моря, та запровадити нові санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці та Азовському морі.