Заступник голови СБУ отримав службову квартиру за 6 млн грн, яку відразу приватизував – Bihus.info

Новини
Житловий комплекс «Джек Хаус» в центрі Києва Фото: bihus.info

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко отримав і одразу приватизував службову квартиру вартістю у понад шість мільйонів гривень в елітному житловому комплексі в центрі Києва.

Про це йдеться в сюжеті «За вірну службу» для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», передає Центр журналістських розслідувань.

Йдеться про квартиру в житловому комплексі «Джек Хаус» в центрі Києва. Орієнтовна вартість квадратного метра тут – 2000 доларів. Кононенко отримав 3-кімнатну квартиру площею у понад 100 квадратних метрів і записав її на себе, дружину та сина.

«Джек Хаус» – новий житловий комплекс, один з найпафосніших у Києві. В ньому є власний ресторан, фітнес-клуб, SPA і термальний басейн на даху, з видом на весь Печерськ і центр Києва. За 3 хвилин пішки можна дійти до метро «Кловська», за 10 – до Хрещатика, за 15 – до НСК «Олімпійський».

До 2017 року Віктор Кононенко працював в УСБУ Черкаської області. У лютому 2017-го його перевели на посаду керівника Департаменту захисту національної державності СБУ.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко Фото: bihus.info

Через два місяці після призначення Кононенка, департамент організував мітинг під будинком керівника громадської організації «Центр протидії корупції» (ЦПК) Віталія Шабуніна. ЦПК вже кілька років заважає чиновникам «розпилювати» мільйонні бюджети на держзакупівлях. СБУ також потрапляла в сферу інтересів Центру. Мітингарів привезли на службових автобусах, а самі вони не розуміли, що вони роблять під будинком Шабуніна.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко ввів Кононенка до Комісії з питань громадянства. Буквально за кілька днів вона проголосувала за позбавлення політичного опонента Порошенка Михала Саакашвілі громадянства України.

Робота Кононенка не лишилися непоміченою. Після видачі службової квартири, наприкінці серпня, СБУ подало клопотання до Печерської райдержадміністрації щодо виключення її з числа службових. У вересні РДА погодила клопотання. У жовтні було прийняте позитивне рішення, а 1 листопада вже було оформлене право власності. Увесь процесс «дарування» тривав рівно 2 місяці.

Як зазначають журналісти, що теща Кононенка – Надія Вознюк – придбала паркомісце у «Джек Хаусі» ще в липні, до офіційного надання квартири самому Кононенку. Власного авто жінка не має, живе у Староконстянтинові Хмельницької області і є пенсіонеркою. Попри це, вона знайшла 40 тисяч доларів на купівлю парковки, де, найвірогідніше, буде стояти авто дружини Кононенка.

При цьому протягом останніх кількох років Вознюк стала власницею одразу трьох квартир в Черкасах.

Сам Кононенка нічого дивного в отриманні наддорогого помешкання не бачить. Каже – стояв на черзі і мав всі права.