На Донбасі з 29 грудня буде оголошено режим тиші – Марчук

Топ-Новости
Фото: presalibera.net

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) домовилась, що о 00:01 29 грудня в зоні бойових дій на Донбасі розпочнеться режим припинення вогню.

Про це повідомив представник України в ТКГ Євген Марчук в ефірі телеканала «Прямий», передає Центр журналістських розслідувань.

«Було обговорено пропозицію України, яку вносили ще на минулому засіданні про запровадження режиму тиші. Ми запропонували запровадити режим тиші, тобто безстрокове припинення вогню, починаючи з завтрашньої ночі, якщо точно, то з 00 годин 01 хвилина на 29 грудня. Були й інші пропозиції, але якщо коротко, то нам вдалося сьогодні досягнути такої домовленості», – сказав Марчук.

Він вказав на необхідність максимально використати режим тиші для відновлення та ремонту пошкодженої життєво важливої інфраструктури Донбасу.

Це буде 18-те оголошення режиму тиші в зоні бойових дій з початку війни на сході України. Всі перемир’я, оголошені раніше, систематично порушувалися бойовиками.

Як повідомлялось, 22 серпня Трьохстороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про чергове всеосяжне припинення вогню сторонами конфлікту з 00:01 середи, 29 серпня, приурочене до початку навчального року.