Командування об’єднаних сил ввело режим тиші на Донбасі

Новини
Фото: Facebook Міністерство оборони України

Командування об’єднаних сил ввело безстроковий режим тиші з 00:00 29 грудня на всій лінії зіткнення з російськими окупаційними військами на Донбасі відповідно до оголошеного Тристоронньою контактною групою з мирного врегулювання ситуації на сході України припинення вогню.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію штабу Операції об’єднаних сил (ООС).

«З метою безпечного проведення Новорічних та Різдвяних свят в окремих районах Донецької та Луганської областей України відповідно до домовленостей, досягнутих Трьохсторонньою контактною групою з 00:00 годин (Київський час) 29 грудня 2018 року Командуванням об’єднаних сил вводиться безстроковий режим «Тиша» на всій лінії бойового зіткнення з російськими окупаційними військами», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, наголосили в штабі ООС, Командування залишає за собою право застосовувати чергові вогневі засоби у разі загрози життю та здоров’ю військовослужбовців та мирного населення, відбиття нападу противника на позиції українських військових, захисту об’єктів військової та цивільної інфраструктури, які знаходяться під охороною та обороною Об’єднаних сил з метою недопущення втрат серед особового складу, попередження терористичних актів, спроб насильницького заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою.

Як повідомлялось, 27 грудня Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України домовилась, що о 00:01 29 грудня в зоні бойових дій на Донбасі розпочнеться режим припинення вогню.

Це вже 18-те оголошення режиму тиші в зоні бойових дій з початку війни на сході України. Всі перемир’я, оголошені раніше, систематично порушувалися бойовиками.