США може надати Україні озброєння найближчим часом і ввести додаткові санкції щодо РФ

Новини

Вашингтон може в досить короткі терміни – два-три місяці – надати Україні озброєння і ввести ряд додаткових санкцій щодо РФ після незаконного затримання українських військових моряків в нейтральних водах Чорного моря.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив колишній посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст, передає Центр журналістських розслідувань.

«Уже через 2-3 місяці ми побачимо, що США нададуть зброю Києву і оголосять про нові санкції проти Росії у зв’язку з цією агресією. Думаю, протягом найближчих восьми -десяті, максимум – дванадцяти тижнів з’явиться ця сильніша відповідь США. І, крім санкцій, це буде військова допомога Україні», – заявив він.

Гербст зазначив, що останні події показують наявність у Вашингтона достатніх причин, щоб поставити в Україну протикорабельні ракети, військові і патрульні кораблі і багато іншого.

Джон Гербст, фото: 20khvylyn.com

«У США досить крилатих ракет «Гарпун», в основі дії яких – технології, розроблені 30 років тому, – і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато більш сучасні ракети», – сказав екс-посол.

За його словами, Україна вже багато зробила, зміцнюючи свою оборону на сході, і повинна «тепер подумати над посиленням своєї оборони на півдні. І особливо в районі Азовського моря. Можливо, ще й в районі Одеси».

У квітні 2018 року ЗСУ отримали від США 210 ракет і 37 пускових установок ПТРК Javelin.