Україна очікує від США і НАТО допомоги в посиленні оборонних можливостей

Новини

У 2019 Україна очікує від НАТО і Сполучених Штатів Америки надання допомоги по збільшенню оборонних можливостей, розповів посол України в США Валерій Чалий в студії «Час-Тайм».

Про це він заявив в інтерв’ю «Голосу Америки», передає Центр журналістських розслідувань.

«Загроза Росії – загроза не тільки Україні але і загроза Європі в цілому. У США Росія сприймається як загроза, а такого не було раніше. Тому ми вже працюємо спільно. Ми очікуємо продовження допомоги (від США і НАТО – ред.) По збільшенню наших оборонних можливостей. Ми очікуємо ще і розвитку конкретних проектів у сфері енергетики, енергетичної безпеки», – сказав він.

За його словами, пріоритети НАТО і США щодо України в зв’язку з російською агресією залишаються тими ті ж, що і раніше, при цьому в 2019 році очікується посилення взаємодії.

Вашингтон може в досить короткі терміни – два-три місяці – надати Україні озброєння і ввести ряд додаткових санкцій проти РФ після незаконного затримання українських військових моряків в нейтральних водах Чорного моря, заявив колишній посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст.