Бойовики проведуть ротацію в окупованому Донбасі – ГУР

Новини

Командування російсько-окупаційних військ вживає заходів щодо посилення позицій з’єднань і частин бойовиків у тимчасово окупованому Донбасі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Центр журналістських розслідувань.

За даними української розвідки, передбачається забезпечити чергову ротацію особового складу окремих передових підрозділів за рахунок так званих добровольців – громадян РФ, які мають досвід військової служби та участі в бойових діях.

«У зв’язку з цим, в тилових районах російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгорнуті пункти прийому і обладнані польові табори для підготовки» добровольців «в ході спеціалізованих курсів за специфічними військово-врахованими спеціальностями (артилеристи, наводчики-оператори бойових машин, снайпери)», – наголошується в повідомленні.

Після закінчення курсів даний контингент буде розподілений для подальшого проходження служби в складі з’єднань і частин російсько-окупаційних військ.

У ГУР повідомляли, що створюються штучні умови для неможливості працевлаштування громадян, які протягом цього року залучалися до мобілізаційних зборів і відмовлялися від призову.