У Харкові СБУ викрила інженера, який співпрацював з військової компанією зі Східної Азії

Новини
Фото: sbu.gov.ua

СБУ викрила колишнього співробітника одного з науково-дослідних установ Харкова, який за гроші незаконно консультував компанію зі Східної Азії з питання розробки і будівництва військової бронетехніки.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що колишній інженер конструкторського бюро під час перебування в одній із країн Східної Азії здійснював співпрацю з іноземною машинобудівною корпорацією. За грошову винагороду чоловік надавав іноземцям консультації з питань розробки та будівництва окремих складових військової броньованої техніки», – йдеться в повідомленні

В СБУ нагадали, що згідно з українським законодавством, технічна допомога у військово-технічній сфері має здійснюватися тільки з дозволу Державної служби експортного контролю України.

Зараз в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст.333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.