Управління Херсонської міськради видало припис на зупинку будівництва скандальної багатоповерхівки у Кіндійці

Новини
Будівництво по вул. Високосна 19-г, смт Антонівка, м. Херсон Фото: investigator.org.ua

Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради за підсумками позапланової перевірки видало припис на тимчасову зупинку будівництва багатоповерхового будинку, який зводить будівельна компанія ТОВ «Олеся» у приватному секторі селища Кіндійка Антонівської селищної ради Дніпровського району Херсону через встановленні факти порушення будівельних норм та правил. Раніше про скандальне будівництво у своєму матеріалі написав Центр журналістських розслідувань.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на лист Управління міськради, отриманий у відповідь на звернення до Державної архітектурної-будівельної інспекції України щодо перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на будівництві багатоповерхівки на вул. Високосна, 19-г.

«За результатами позапланової перевірки встановлено, що в повідомленні про початок виконання будівельних робіт від 06.07.2018 року №ХС061181871522 наведено недостовірні дані про наявність містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, що є порушенням ч.7 ст.25 Закону України «Про основи містобудування», ч.8 ст. 36 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»», – йдеться у листі за підписом начальника Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міськради Ростислава Маршака.

«За фактом встановлених порушень складено акт, протокол та надано припис зупинити будівельні роботи до оформлення дозвільної та проектної документації у відповідності з діючим законодавством. Суб’єктів містобудування притягнуто до адміністративної відповідальності», – додав він.

Фото: investigator.org.ua

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Центр журналістських розслідувань опублікував розслідування «П’ять поверхів над законом», яке стосувалося зведення будівельною компанією-підрядником ТОВ «Олеся» багатоквартирного житлового будинку з порушенням будівельних норм та правил у селищі Кіндійка Антонівської селищної ради Дніпровського району Херсону.

Журналісти встановили, що, зокрема, забудовником було порушено норму класифікації видів цільового призначення земельних ділянок, а саме, на земельній ділянці, яка призначена для будівництва індивідуального житла, зводиться багатоповерховий житловий будинок. На будівництві довгий час не був розміщений паспорт будівництва. Забудовник не передбачив належний під’їзд пожежних машин до новобудови. Крім того, багатоповерхівка зводиться впритул до приватного будинку і лише в 10 метрах від території дитячого садочку.

Всі виявлені порушення Центр журналістських розслідувань виклав у офіційному зверненні до Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Нагадаємо, земельну ділянку у Кіндійкі на вул. Високосній, 19-г, було передано рішенням Антонівської селищної ради в оренду трьом фізособам – Валерію Сєрову, Дмитру Розломію та Єлизаветі Лук’яненко. Усі вони проживають у м. Нова Каховка Херсонської області. Зводить багатоповерховий будинок будівельна компанія-підрядник ТОВ «Олеся», що належить Валерію та Валентині Сєровим з Нової Каховки. Другий орендар – Дмитро Розломій – є сином депутата Новокаховської міської ради Павла Розломія, директора та одного із кінцевих бенефіціарів аудиторської компанії «Фінансові резерви», що інвестує в будівельні проекти. Третій орендар – Єлизавета Лук’яненко, дочка секретаря Новокаховської міської ради Олександра Лук’яненка, дружина якого є співвласницею тієї ж аудиторської компанії «Фінансові резерви».